Parkeren

Home / Parkeren

Gedempt Kanaal
Spuiplein
Nieuwstraat (blauwe zone)
Kerkepad (achter de PLUS) (blauwe zone)
Dirk Bosstraat (achter de Hema, blauwe zone)
Herman Heijermanssingel / Willem Kloospad

Blauwe zone:
Binnen een blauwe zone mag dus slechts kort worden geparkeerd: maximaal 2 uur. Dit staat op de zoneborden aangegeven. Kan dan niet langer worden geparkeerd? Jawel. Voor bezoekers die langer dan 2 uur willen parkeren, zijn ten noorden van de winkeldijk twee grote parkeerplaatsen beschikbaar. Dat zijn de parkeerplaatsen aan het eind van het Gedempt Kanaal en op het Spui. Daar kan voor onbepaalde duur worden geparkeerd. Deze parkeerplaatsen zijn door middel van de borden “lang parkeren centrum” op verschillende toegangswegen aangegeven. Welke parkeergelegenheid er ook wordt gekozen, voor alle plaatsen geldt dat het parkeren gratis is.

De parkeertijden
De blauwe zone is vooral bedoeld om het parkeren tijdens de winkeltijden te regelen. In verband hiermee is de werking van de  blauwe zone gerelateerd aan de openingstijden van de winkels: van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op vrijdagavond tot 21.00 uur. Binnen deze tijden mag alleen worden geparkeerd op parkeerplaatsen met een blauwe streep. Daarbuiten is parkeren verboden.
De dagen en tijden waarop de blauwe zone geldt, staat op de onderborden (bij de zoneborden) aangegeven. Op de aangegeven plaatsen mag overigens alleen worden geparkeerd als gebruik wordt gemaakt van een parkeerschijf. Zo’n schijf kan bijvoorbeeld bij de ANWB-VVV worden gekocht.