Manuel Beroepskleding

Manuel Beroepskleding

Waar niet-essentiële winkels de deuren lange periodes moesten sluiten tijdens de corona crisis, was er één winkel in Middelharnis, die steeds open was: Manuel Beroepskleding aan de Beneden Zandpad 9a.

Het was juist nodig dat deze winkel open was! Vooral zorgmedewerkers, verpleegkundigen en artsen moesten immers elke dag twaalf uren onafgebroken doorwerken om de vele mensen met corona in de ziekenhuizen in het land te helpen. Dan is het noodzakelijk dat deze beroepsgroep telkens schone kleding kan aantrekken, dus hadden deze vakmensen dubbel zoveel nodig. Daar kon en kan Manuel Beroepskleding aan voldoen. Altijd! En dat geeft een fijn gevoel!

“Manuel Beroepskleding wil bijdragen aan gezond werken in een veilige omgeving. Vrij van discriminatie en vooroordelen en met respect voor mens, dier en natuur. Ons team wil graag mensen informeren over kleding en toebehoren die het beste aansluit bij de werkzaamheden die mensen uitvoeren. Persoonlijke voorkeur qua design, details en pasvorm staan daarbij voorop”, aldus eigenaar Peter Nogueira, die trots is op de mensen die bij hem in de winkel werken.

Hij geeft toe dat werkkleding steeds modieuzer en veelzijdiger wordt, want de dragers van de kleding hebben tegenwoordig ook meer wensen. Er is een breed assortiment in Middelharnis te vinden voor mensen die werken in de horeca en voedingsmiddelenindustrie, medische en verzorgende beroepen, de sector bouw en industrie, representatieve kleding voor verkopers, uitvaartmaatschappijen, beveiligingsbedrijven en receptionistes. Het moet comfortabel zijn, veilig maar ook naar de laatste mode, vindt Peter Nogueira.

Hij is in 2006 begonnen op het industrieterrein met werkkleding en veiligheidsmiddelen. Op Goeree-Overflakkee bestond nog geen totaalpakket aan werkkleding en alles wat daarbij hoort. En Peter Nogueira kan gerust zeggen dat hij daar van tevoren veel energie in gestopt heeft om dat punt te bereiken, maar toen kwam de economische crisis in 2008 en werd een industriële wasserij begonnen die in 2015 weer is verkocht. Dat was het keerpunt om naar het centrum van Middelharnis te verhuizen, een pand met een winkelfunctie waar mensen voorbij komen die gaan winkelen. Van heinde en verre komen die mensen naar Manuel Beroepskleding. Uit Rotterdam, Dordrecht, Breda en Goes en ook uit België waarderen velen de manier van persoonlijk contact in de winkel en weten dat er keuze is uit een groot assortiment. Kortom, het is werkkleding voor ieder wat wils, maar dat wel bij eenieders identiteit past.

Trots is Peter op de speciale website Zorgkleding.nl door hem en Marianne Osseweijer opgericht in 2010. Vakmensen die bijvoorbeeld met mensen werken met een (verstandelijke) handicap, met dementerenden, dialyse zorg en dergelijke, kunnen ook uitstekend bij Manuel Beroepskleding terecht en kunnen gaan voor de Amerikaanse kleding met een print erop, dat infity kleding wordt genoemd.  Dat staat ook veel vrolijker dan een witte jas, die andere zorgverleners juist weer dragen. Er is een breed assortiment in Amerikaanse kleding (A-merken) waarvan Manuel Beroepskleding in Middelharnis de enige is die het importeert voor Nederland en België. Er komen particulieren naar de winkel, ZZP’ers en mensen uit het MKB en dergelijke. Voor ieder budget is er wat te vinden in de winkel, die zes dagen per week open is, van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Tevens is Manuel Beroepskleding een servicepunt voor de pakketten van DPD.