Laden Evenementen

Holle Bolle Avondmarkt

23 augustus 2019 @ 14:00 - 23:00
Gratis
  • Dit Evenement is voorbij.
Holle Bolle Avondmarkt

Vrijdag 23 augustus 2019 bruist het in de historische kern van Sommelsdijk tijdens de Holle Bolle middag- en avondmarkt. Deze markt, met een historisch tintje, begint om 14:00 uur en eindigt om 23:00 uur.

Na het grote succes van de afgelopen jaren organiseert Stichting Hart van Goeree-Overflakkee wederom de braderie in de historische kern van Sommelsdijk in samenwerking met de Stichting voor Sociale en Maatschappelijke Belangen (SMB), Sociëteit Rethorica en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Tijdens deze feestelijke dag wordt er een link gelegd tussen de Historie en het heden van Sommelsdijk.

De staan veel kramen rondom de Sommelsdijkse Haven, in de Voorstraat, Sint Joris Doelstraat en op het Marktveld. Ook zijn er op de haven tal van kinderactiviteiten zoals een bungee jump.

Het Streekmuseum in de Kerkstraat heeft haar openingstijden aan de markt aangepast en heeft een terras ingericht in de Kerkstraat.

SMB zal haar gebouw De Doele in de Sint Joris Doelstraat openstellen met daarbinnen een presentatie van oude beelden van Sommelsdijk. Buiten het gebouw zal in samenwerking met brouwerij Solaes een biertap ingericht worden, terwijl leden van de Sociëteit Rethorica, uitgedost als de voormalige rederijkers door middel van sketches en/of liederen uiting zullen geven.

En daar ligt dan de link met het Flakkeese biermerk Solaes, want die uitingen, zo is beschreven in de oude statuten van Rethorica, zullen dienen ter verdrijving van de melancholie en ter vermeerdering van solaes ende vreucht.

De Grote kerk van Sommelsdijk, de Remonstrantse kerk en de Molen zullen ook bezocht kunnen worden.

Gegevens

Datum: 23 augustus 2019
Tijd: 14:00 - 23:00
Kosten: Gratis

Locatie

Locatie: Streekmuseum Goeree-Overflakkee
Adres: Kerkstraat 4
Sommelsdijk, 3245AK Nederland

+ Google Maps

Organisatoren

Naam: Hart van Goeree-Overflakkee
Naam: Koolen en Koolen